sâmbătă, 16 iulie 2011

ALIENARE-De ce ar trebui să mă mut!

  1. Pentru că nu ai voie să arunci o coajă de pâine la porumbei deoarece se CACĂ. (De parcă partenerul cu care ţi-o pui REGULAT sublimează ce a îngurgitat în ambrozie şi nectar).
  2. Pentru că nu ai voie să hrăneşti câinii vagabonzi deoarece latră (De ce ţi-ai mai pus geamuri termopan care te sigilează/izolează de lume precum un deşeu radioactiv? care eşti-sic!)
  3. Pentru că o H.C.L. idioată precum emitenţii îţi spune că nu poţi avea mai mult de două animale de companie în condominiu. (Fie că sunt Marele Danez (110cm/54kg), Mastiff Tibetan (72cm/82kg) sau Shitzu (27cm/7.5kg) ori Chiuaua ori Pincher Miniatură (31cm/5kg)).
  4. Pentru că între orele 14:00 şi 17:00 nu ai voie să faci gălăgie dar trebuie să suporţi rotopercutantele care atentează la structura de rezistenţă a clădirii 7/7 zile 24/24 ore). Nemaipunând la socoteală frezele care bărbieresc asfaltul care va fi repus "când vor fi fonduri").
  5. Pentru că în orice asociaţie de proprietari se găseşte un vecin inteligent precum puful din buric sau brânza din... .
  6. Pentru că Mă-ta te-a crescut cu mult prea mult bun simţ!
  7. Pentru că ţi-au spart maşina de 2 ori în 3 ani (Iar a doua oară a trebuit să-i dai o batistă căprarului de serviciu care îţi plângea pe umeri. Asta după ce prima oară te-au tratat pe tine ca pe un infractor).
  8. Pentru că trebuie să plăteşti întreţinerea liftului care se defectează în funcţie de valoarea bonului şi greutatea bagajului de cumpărături făcute la supermarket.
  9. Pentru că în fiecare scară de bloc există cineva care e pe statele de plată ale KGB, Mossad sau SRI (trust me, I know what I'm saying and I have proof!).
  10. Pentru că au venit unii şi au futut o dungă albă pe trotuarul făcut acum 35 de ani spunând că aşa se amenajează pistele pentru biciclete (iar acolo unde asfaltul era crăpat/denivelat/spart au cotit linia muşcând mai mult din trotuarul pietonal).
  11. Pentru că gunoiul se adună selectiv doar până la tomberonul din scară (normă UE) iar unii dintre domnii vecini consideră că varza împuţită, cojile de ou şi poate şi ultima defecaţie sunt reciclabile.
  12. Pentru că scumpul meu tată (NOT!) s-a repezit să ia ultimul apartament liber (refuzat de fapt) ce nu are lumină naturală pe casa scării dar are luminator (sic!) interior la baie şi bucătărie iar toate ferestrele dau spre nord aşa încât soarele se vede 3 ore max.
  13. Pentru că e dincolo de puterea mea de înţelegere cum între '75 şi '95 parcarea era liberă iar acum există tarif de TELPARK (mama lor!!!) între orele 8:00 şi 17:00. Pentru că vineri între 8:00 şi 15:30 parcarea e interzisă pentru spălarea carosabilului şi poţi lua o amendă zdravănă dar de spălat nu spală nimeni.
  14. Pentru că m-am săturat!!! Şi pentru că o întâmplare nefericită şi provocată (a cărei final nu s-a scris încă...) m-a făcut să descopăr la câţiva kilometri de Timişoara că viaţa poate fi mult mai simplă, că, în fond, avem nevoie de mult mai puţin şi că oamenii simpli (nu cei cu "cine mi-s io f...-mă-n c.r" în gură) îmi sunt mult mai aproape decât 'telectualitatea urbană ofilită de spleen şi telenovele ori "ştirile de la ora 5" dar mândră precum curul de raţă, că are "rădăcini sănătoase".